1.1 Layoutstiler

Du skal i denne oppgaven ta for deg forsiden på eksisterende blader, magasiner, aviser og brosjyrer. Legg dem i 3 grupper:

1. Symmetrisk layout

2. Asymmetrisk layout

3. Kombinasjon av asymmetrisk og symmetrisk layout

Er det en av layoutstilene som skiller seg ut? Hva synes du fungerer best og hvorfor? Diskuter med gruppen din.

Nå har vi akkurat avsluttet en 2-timers diskusjon om layoutstiler på forum i Moodle. Her kom det opp mange gode eksempler på layoutstiler, som vi diskuterte og sammenlignet. Jeg har virkelig opparbeidet meg kunnskap i hvordan symmetri og asymmetri bevisst blir brukt av aviser, magasiner og ukeblader etc.

Øverste linje - asymmetri, midterste linje - symmetri, nederste linje - kombinasjon

Symmetri er ofte midtstilt, med god balanse, oversiktlig og ryddig. Denne stilen får frem budskapet på en god måte, siden det enkle ofte er det beste. Fungerer bedre med et godt bakgrunnsbilde som veier opp, slik at layouten ikke bli oppfattet kjedelig.

Asymmetri skaper mer spenning og variasjon i layouten sin. Ofte brukt av aviser og ukeblader, og det kan fort bli litt for mye de vil formidle og det blir oppfattet rotete. Alt er avhengig av hva som skal formidles, og at det funker til stilen de benytter.

Kombinasjon av symmetri og asymmetri kan virke rotete, og inneholde mye informasjon. Det negative med denne stilen er at man ikke vet hvor skal man feste blikket, hvor er fokuset? Dette er en mye mer fri og åpen stil, som kan fungere godt om det er gjennomtenkt, skaper liv og vekker oppmerksomhet.

Helheten i layouten har mye å si, mengde tekst som er brukt, bruk av farger, plassering etc. Det var ikke lett å skille mellom asymmetri og kombinasjon, men etter denne oppgaven/diskusjonen har jeg fått mye mer kunnskap om akkurat dette. Ser frem til å lære mer om layoutstiler, hvordan ulike magasiner er bygd opp og poste flere eksempler på dette fremover.

– Annette B. D.

Reklamer

One thought on “1.1 Layoutstiler

  1. Alt det her er veldig interessant, men jeg savner f.eks. bilder rett under f.eks. symmetri osv for å vise til eksempler. Muligens alle forstår det ganske lett, men dessverre ikke jeg. 😛 Du er veldig flink da, søøøøta mi! 🙂 ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s