1.2 Trykk klargjøring av fil

Du skal i dene oppgaven ferdigstille Adobe InDesign CURB magasinet filen for trykk. Filen skal ferdigstilles som en PDF-fil.

Hvordan gjøre en fil klar for trykk?
For det første må man gjøre om resolusjonen på alle bilder til 300dpi, for å oppnå en god kvalitet på trykksaken. Bildene og farger som er blitt brukt må ha CMYK farger, som brukes for trykk. Dessuten må all font som er benyttet ha gyldig brukerlisens, og man må passe på at fonten kan åpnes i ulike programmer.

Formater er også en viktig ting man må ta hensyn til; InDesign dokument lagres i indd, mens bilder lagres i tiff eller eps. Tilslutt lagres hele trykksaken som en PDF-fil, som støtter både vektorgrafikk og bitmapgrafikk.

En annen viktig faktor man må gjøre tidlig i prosessen er å kontakte det trykkeriet man ønsker å benytte. En oppsummering på det som må leveres er; trykksaken som dokument (pdf-fil), bilder og elementer som er benyttet (tiff eller eps. fil), og fonter (ha helst en egen mappe med alle fonter som er brukt).

Curb magazine_003

Min vedlagte PDF-fil finner du ovenfor.
Denne aktiviteten har jeg jobbet mye med, og fikk ikke postet før idag på grunn av at jeg har brukt mye tid på fotoarkivet denne uken.

– Annette B. Dahlen

1 tanke på “1.2 Trykk klargjøring av fil

  1. Tilbaketråkk: 9.1 Layoutstiler – CURB – Skisser | Annette B.D.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s